šŸ““ 3 ustvarjalne ideje za praznične dni

Bliža se prazničen čas obiskov, družinske peke, skupnega druženja in ustvarjanja. Otroci obožujejo božično-novoletno vzduŔje, ko mesto osvetlijo lučke in prostore popestrijo okraski.

Ustvarjanje je otrokom sproŔčujoče, predvsem pa uživajo v svobodi, da izdelajo nekaj popolnoma po svojem okusu! Predstavljamo vam 3 enostavne ustvarjalne ideje za praznične dni, ki bodo pritegnile tudi najmlajŔe.

Ā 

Ā 1.Ā LISTNATI OKRASKI

Ā PotrebŔčine:

  • Suho listje
  • Vodenke in čopič
  • Tanka vrvica ali sukanec

NajboljÅ”i čas za izdelovanje teh okraskov je prav zdaj, ko so tla polna suhega listja in Å”e niso prekrita s snežno odejo. Med popoldanskim sprehodom ali pa na poti iz trgovine lahko naberete suho listje različnih oblik in velikosti. Na suh list lahko otrok naslika kar koli ā€“ božične in zimske motive ali pa kaj bolj abstraktnega. Ko se barva posuÅ”i, na listni pecelj navezite tanko vrvico v zanko in že je okrasek nared za na jelko!

Ā 

2. KRISTALNA SLIKA

Ā PotrebŔčine:

  • Univerzalno tekoče lepilo
  • Sol
  • DebelejÅ”i papir (npr. risalni list ali papirnat krožnik)
  • Vodenke in čopič
  • Posoda, v katero stresemo odvečno sol

Slikanje s soljo ima čaroben učinek, saj deluje kot bi bila slika iz kristala ali obarvanega ledu! Na debelejŔi papir (npr. risalni list ali papirnat krožnik) s tekočim lepilom nariŔemo poljuben motiv. Sliko potresemo s soljo toliko, da je ves motiv prekrit. Da odstranimo odvečno sol, sliko otresemo. Zdaj lahko začnemo z barvanjem. Po motivu barvamo s čopičem le z rahlim dotikanjem. Sijočo sliko lahko občudujete takoj, da bo barva popolnoma suha pa jo je najbolje pustiti, da se suŔi čez noč.

Ā 

3. VOŠČILNICA SNEŽAK

PotrebŔčine:

  • Moder papir
  • Tempere (bela, črna, oranžna)
  • Čopič

Le kaj Ŕe tako lepo izkazuje pozornost kot je ročno naslikana voŔčilnica! OtroŔke risbe, slike in voŔčilnice mnogi radi obdržijo Ŕe leta. Izdelava te voŔčilnice je zabavna za otroke vseh starosti.

Tukaj je ideja za zimski motiv:Ā 

Z belo tempero pobarvamo zgornjo polovico dlani s prsti. Dlan pritisnemo na moder papir. Odtisi prstov so naŔi snežaki, nato vsakemu s čopičem dodamo nos, gumbe in klobuk.

Ā 

Ā 

zimski set tetra pleničk

Po navdihujočemĀ ustvarjalnem dnevu Å”e kako prijata topla kopel in suÅ”enje z mehko tetra pleničko - tako malčkom kot odraslim! Ker so pleničke iz izredno nežnega, 100% OEKO-TEX bombaža, soĀ veliko bolj primerne za suÅ”enje las kot brisače, sajĀ z njimi poskrbimo za nežnoĀ suÅ”enje po kopanju, kiĀ las ne poÅ”koduje. Za dojenčke je seznam uporabnosti tetra pleničk Å”e daljÅ”i - več si lahko preberete v članku Zakaj so tetra pleničke nepogreÅ”ljive pri dojenčkih?

Nov v kolekciji jeĀ poseben set dveh tetra pleničk s čudovitim pravljičnim zimskim motivom!Ā 

NAROČI ZIMSKI SET TETRA PLENIČKĀ āž

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Komentiraj